Fritid · Hockey

Ishockey-VM Sverige – USA

Då var det dags för match igen, nu med USA som motståndare. Första perioden inleds som vanligt lite prövande från båda lagen men hettar till när kronorna får powerplay ca 7 minuter in i perioden. Många fina målchanser men tyvärr inte mål. Första målet 1-0 kommer efter 17:31 efter slarv av USA i egen period. 1-1 kommer bara en dryg minut efteråt för USA i powerplay. Ser ut att bli en förbaskat spännande och jämn match det här.

Andra perioden inleds med ett snabbt mål efter 3:17 till 2-1 efter lite slarv igen i egen zon av USA. Riktigt bra och spännande hockey i andra perioden, underhållning! 10:27 utökar kronorna till 3-1 efter lysande spel. Efter ytterligare storspel utökar man till 4-1 efter 15:16. Ser bra ut såhär långt men det är mycket tid kvar att spela på.

Tredje perioden inleds med bra spel men kanske lite mera avvaktande. USA känns inte lika rappa som i dom tidigare perioderna. USA reducerar till 4-2 efter 10:29 in i perioden efter ett slarv av Sverige i mittzon. Efter senaste målet blir det som att ge USA en syrgaspuff för plötsligt är det full fart på dem igen. Mycket spel i Sveriges zon och många halvbra chanser. Efter 16:01 är saken klar då kronorna efter ett enkelt men smart uppspel utökar till 5-2. Inte nog med det så lyckas man näta igen efter 18.50 i powerplay till 6-2.

En riktigt skön seger som känns bra inför kommande matcher. På fredag kl 20.00 fortsätter äventyret, då mot Frankrike.

Be there!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s