Fritid

Semestern 2016 -helt i kökets tecken

Det har varit en aktiv sommar i Levar i år. Den 2 juni påbörjade vi att så smått riva ut det gamla köket som suttit sedan nån gång i slutet på 70-talet och fungerat väl men börjat bli slitet och vissa gångjärn börjar ge efter.

Vi hade bestämt oss för ett IKEA kök och har ritat och ändrar och ritat igen i deras kitchen planner på internet och tyckte att vi fått till det bra. Vi bokade tid och besökte nya varuhuset i Umeå och fick hjälp av ett proffs som finslipade alla detaljer och beställningen gjordes. Åtta dagar senare var förrådet och garaget fyllt med de platta paketen och då hade vi inte ens rivit klart och börjat med underarbeten…

Vi har gjort så mycket som möjligt själva och med hjälp av familjerna, grannar och goda vänner. Taket spärr-grundades två varv och målades. Detta var det tyngsta och eländigaste delen av jobbet. Måla tak är inte snällt mot rygg, nacke och armarna men det blev verkligen bra när det var klart. Efter det följde golvsocklar, foder och att köra bort det gamla köket. Vi fyllde en hel släpvagn med gammalt kök.

När allt gammalt var borta och väggarna var slipade, spacklade och försedd med reparationstapet var det dags för golvet som var i behov av en rejäl slipning och det jobbet gjorde vi som tur var inte själv då det inte var lätt plus att den gamla lacken satt som berget både på golvet och i slipmaskinen. Tur att det finns skickliga yrkesmän! Golvet lackerades tre varv, det första fick vi hjälp med och de andra två gjorde i själva.

IMG_4465

Nu är vi framme vid midsommar och fondtapeten har kommit upp. Helén och min mamma gjorde ett bra jobb med tapetseringen. Vi kunde inte börja med köksmonteringen direkt då lacken på golvet behövde härdas för att inte skadas.

När vi väl fick börja med monteringen så gick det ganska fort. En bra ritning och min pappa som byggchef gick det raskt att få skenor på plats och sedan lyfta in skåpstommar på plats. Montering av lådor och innerlådor gick bra även om det är mycket jobb att skruva ihop allt. Jag är glad och imponerad av hur väl allt stämde från vår ritning och fram till färdigt resultat.

IMG_4614

Första middagen på den nya hällen på gång. Det är klart annorlunda med induktion jämfört med traditionell spis/häll. Här får man se till att ha allt klart innan man startar upp hällen då den blir varm direkt.

Allt installerat och klart! Blev ny kyl och frys samt ny dimbar LED belysning i taket också.

Summa summarum blev det en semester med massor med jobb men det känns sjukt skönt när det är klart.

Tack till alla ni som på ett eller annat sätt hjälp till med att få vårt nya kök på plats!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s