Fritid · Jakt

September 2017

Hösten är här på riktigt men det känns ändå inte som höst då jag vet vad som snart ska komma. Vi kommer att bli föräldrar under andra delen av november och det känns bara hur häftigt som helst. Vi vet inte om det blir en pojke eller flicka och frun är inte så sugen på ta reda på det heller men viss förhandling pågår… det spelar egentligen ingen roll alls vad det blir utan det viktiga är att barnet är friskt och mår bra!

Hemma är vi nästan klara med anpassningarna för vår utökade familj och tvättstugan har fått en genomgång så att skötbord och babykläder ska ha en fungerande plats. Lite kläder börjar fyllas på och barnvagn och babyskydd är beställda och ska levereras i god tid innan plutten kommer. Det enda som fattas just nu är en spjälsäng samt säkert lite annat som man får ta efterhand. Goda vänner med barn har tipsat oss att inte köpa på allt möjligt då lilla bäbisen inte behöver så mycket från början och att man gör rätt i att fixa efterhand.

Vi behövde en extrabil också så frun har skaffat en Golf som kommer att bli perfekt för henne som ska vara hemma med plutten under första året i alla fall. Vi valde att privatleasa en bil som är helt ny och där allt ingår i avgiften. Känns tryggt att veta att man inte hamnar i oväntade kostnader!

Älgjakten är i full gång och detta året inledde vi upptakten med jaktlaget på ett nytt sätt. Vi träffades lördagen före jakten på skjutbanan och sköt en del gemensamma övningar samt hade tid för både inskjutning och löpande. Jaktlaget bjöd på lunch och kaffe och de som kom uppskattade detta nya grepp. Jag hoppas att vi fortsätter på samma sätt även nästa år inför jakten med trevlig samvaro och skytte.

Själva jakten har varit lite stolpe ut för oss, vi har haft dåligt med älg på området och de som vi fått upptag på har lyckats komma förbi passkedjan. Vi har även sett ovanligt mycket spår efter nalle på området och det kan ju vara en bidragande orsak till det hela. För mig är jakten en avkoppling och en hobby och det är väl tur det, hade man jagat enbart för köttet hade det varit en besvikelse.

Såhär jäkligt kan det gå ibland, se bilden ovan.
Farbrors hund spårar och får upptag och det drar iväg rakt mot pass 13 där passkytten hinner se huvudet på oxen men det är för risigt och tätt för att kunna skjuta. Det viker av upp mot mig på pass 12 men oxen är såklart helt med på vart vi har våra pass, viker över vägen ovanför mig och pass 11 precis där ingen av oss kan se den. Tror ni att vi hade nån passkytt på pass 41? Nix!

Bilderna är tagna ur Wehunt Pro som vi använder för att hantera jaktkarta och hålla reda på våra hundar under jakten.

I helgen blir det jakt igen och som vi brukar säga… Skitjakt!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s