Fritid

Sonos – Nytt ljudsystem hemma

I samband med köksrenoveringen så hade jag en tanke om att bygga ett ljudsystem som skulle fungera i hela huset och vara utbyggbart. Valet föll på Sonos efter en hel del googlande och frågande bland vänner och kollegor. De flesta lovordade systemet på grund av ljudkvalitén och efter några besök på bland annat HIFI klubben så var jag reda att handla. Jag började med att köpa en PLAY1 till köket bara för att testa.

Play1

Packade upp och följde instruktionerna och efter några minuter var jag igång. Högtalaren är inte stor men låter verkligen sjukt bra för sin storlek. Jag kunde snabbt koppla ihop mitt sonos system med mitt trådlösa nätverk som består av tre accesspunkter i huset och allt fungerade. Jag lade till mitt Spotify- och Apple music konto och utforskade alla andra streaming möjligheter som fanns, och det finns mycket.

Glad över att allt fungerade så bra lämnade jag köket där min nya PLAY1 fortsatte att spela min ”home sweet home” lista på Spotify och gick in i vardagsrummet. Huset är en Västerbottengård med tjocka väggar så jag har behövt bygga ut mitt Wifi med flera accesspunkter för att få bra täckning i hela huset.
Satte mig och kikade på TV och tänkte att jag kunde stänga ner musiken ett ta och öppnade appen på min iPhone6 och öppnade Sonos appen, döm om min förvåning när appen inte kunde kontakta mitt Sonos system. Första tanken var att det blivit nått tillfälligt fel så jag gick in i köket igen men ingen skillnad. Jag stängde av wifi på telefonen och aktiverade igen och då kom jag i kontakt med systemet igen. Skönt tänkte jag men så enkelt var det tyvärr inte…

Sonos är byggt för hemmabruk och låter bra men har sina begränsningar när det kommer till nätverk. Tydligen klarar inte systemet av att man använder mer än en accesspunkt trots att det är samma SSID och samma subnät. Efter en del gogglande kunde jag verifiera att så är fallet och istället för att lösa programmeringen har Sonos valt att lösa problemet med en egen lösning, Sonos Boost.

boost

 

 

 

 

 

 

 

Nåväl, efter inköp och inkoppling fungerade det bra.

Fortsättning följer…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s