Fritid · Hockey

Ishockey-VM Sverige – Österrike

Under uppsnacket inför matchen får kommentatorerna som vanligt det att låta som att det här ska bli en skitenkel seger. Det är lite tröttsamt att det alltid ska låta på det sättet när dom alltid har fel. Man får inte tappa fokus och nedvärdera någon motståndare.

Första perioden inleds som en mardröm för Tre Kronor, inte mycket fungerar framåt och Österrike kommer igenom och kan kontra otaliga gånger. I slutet på första (19:39) lyckas dock kronorna få in en puck men det känns inte riktigt rättvist ändå… 1-0 efter första! Hade det inte varit för Fasth i målet hade det kunnat vara helt andra siffror.

Andra perioden efter några små ommöbleringar känns det något stabilare. Kronorna skapar mycket mera framåt vilket resulterar i 2-0 efter 5:39. I mitten på perioden får kronorna möjlighet att spela 5 mot 3 i en minut och därefter 5 mot 4 men utan att lyckas att utöka ledningen. Återigen storspel av Fasth i målet!

Tredje perioden inleds med ett tidigt powerplay för kronorna där man utökar till 3-0. Det ser ut att vara ett mycket mera stabilt tre kronor i denna tredje perioden som spelar med mycket mera självförtroende. Resten av perioden blir ganska händelselös men kronorna behåller kontrollen över matchen.

Om man bortser från första perioden så är det väl okej men inte mera…. Ser fram emot nästa match på onsdag mot USA!

Hela spelprogrammet finns här:
http://www.swehockey.se/ImageVault/Images/id_8975/scope_0/ImageVaultHandler.aspx

Officiella hemsidan för hockey-VM finns här: http://www.iihf.com/

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s