Politik

Politikerkaos i Nordmaling

Jag bor och driver ett företag i Nordmalings kommun, men det är nått jag nästan inte vill erkänna när jag pratar med kunder och leverantörer runtom i landet efter den senaste månadens kaos.

I senaste valet 2010 återtog S tillsammans med V majoriteten i kommunen och Ulla-Maj Andersson blev utsedd till kommunalråd igen. Efter detta har det börjat röra sig på många olika sätt, kommunens visionsarbete ska reformeras och politikiserats (finns det nått som heter så?) och utvecklingsarbetet som haft en egen avdelning ska helt plötsligt också avtas sina arbetsuppgifter. Men det här är bara början…

Upptakten till senaste rabaldret är att kommunens högsta tjänstemän lämnar in en skrivelse angående arbetsmiljön på kommunkontoret samt en anmälan om kränkande särbehandling. Kommunchefen agerar enligt lagen och beställer omgående en opartisk undersökning som visar att det största enskilda problemet är just kommunalrådet Ulla-Maj Andersson.

Här skulle man nu kunna tro att problemen skulle hanteras och lösas på ett eller annat sätt men inte då. Istället för att ta tag på de verkliga problemet väljer då majoriteten med Ulla-Maj i spetsen att driva en misstroendeomröstning mot kommunchefen… Ja, det är sant. Man väljer alltså att avsätta kommunchefen istället för att försöka göra något åt det verkliga problemet som är kommunalrådet.

Stämningen i kommunen just nu är kaotisk och alla man möter undrar vad det är som händer och att det kan få gå till såhär. Det konstigaste av allt är att kommunchefen själv inte vet vad grunden till misstroendet som redan har röstats mot honom har för grund…

Så om du träffar en person som inte vill säga vart han kommer ifrån kan det vara så enkelt att han kommer från just  Nordmaling….

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s