Politik

Brett stöd för Magnus Haglund

Igår eftermiddag fick jag inbjudan via Facebook, SMS och telefonsamtal till en snabbt påkommen demonstration till stöd för vår kommunchef Magnus Haglund. Bakgrunden till allt detta hittar ni i mina tidigare inlägg .

Vid 07:40 var jag på plats vid brandstationen i Nordmaling där första förhandlingen angående kommunchefens vara eller inte vara skulle avgöras, tanken då jag åkte dit var att uppslutningen skulle bli god men jag blev positivt förvånad över hur många som kom lös på morgonen och visa sin sympati. Jag räknade inte men enligt media på plats var det mellan 60 och 70 personer som visade sitt stöd.

Vi demonstrerade med plakat och banderoller under nån halvtimme nere vid möteslokalen innan vi paraderade upp till kommunkontoret där vi lämnade de plakat vi haft med oss. Det kändes verkligen skönt att få visa sitt missnöje med vad den sittande majoriteten vill genomföra. Jag hoppas att ni sossar som jag vet läser denna blogg rannsakar er och funderar över vilket stöd ni egentligen åberopar. Se vad folket säger och lyssna på kritiken!

I en demokrati ska man självklart kunna säga upp en tjänsteman som inte gör sitt jobb likaväl som man i den stora världen utanför den kommunala politiken kan göra om en anställd på ett företag inte sköter sig eller inte följer de regler som gäller på jobbet. Detta vet jag att alla har bra koll på. Men den stora skillnaden i detta fallet är att man som arbetsgivare måste kunna motivera varför man säger upp någon. Och i samma ögonblick som man upplyser den anställde om att man får sparken måste anledningen komma fram direkt. Det är inget som man ska behöva vänta på som anställd. Jag skulle vilja säga att Socialdemokraterna som genomför detta bör ställas som ansvariga för detta. Men…

Så idag så kom äntligen det efterlängtade dokumentet. Jag säger bara att ni alla måste läsa detta. Jag länkar till dokumentet som finns på SVT:s webbplats. Klicka för att läsa det: http://svt.se/content/1/c8/02/42/13/67/haglundskrivelse.pdf

När jag öppnad detta så kan man på en gång se att detta är ett dokument som Ulla-Maj Andersson själv har diktat ihop som till största delen består en en massa gammalt groll och som i många delar är så osammanhängande att man svårt att hitta nått resonemang i. Riktigt mycket skit i största delarna!

Som om inte detta vore nog så visar det sig ikväll att det tydligen är fel dokument som stämplats in hos kommunen. Man påstår att detta var ett internt arbetsdokument som av ”misstag” lämnats in som förhandlingsunderlag. Helt otroligt att man skulle kunna stämpla in fel papper i ett såhär viktigt ärende… Allan Hultgren som är Ordförande i det sk.Personalutskottet säger ikväll till SVT.se att det finns ett annat dokument som han inte vet om det är instämplat på kommunen eller ej men det ska bli spännande att se det det andra dokumentet… Ulla-Maj kanske kan mejla det….

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s