Fritid

Roadtrip semestern 2015

IMG_2163

 

I sommar åker jag och Helén på en riktig roadtrip runt i vårt underbara land under några dagar under sommarmånaden juli som visar sig bli ett ganska blöt upplevelse detta året. Tydligen är det regnrekord på G på många ställen vi besöker men vad gör väl det när man har semester eller?
Det är ganska mycket bilder som är sorterade efter varje dag på resan. Här kommer vår resedagbok!

Dag 1 – Onsdag 22/7 – Nordmaling -> Örebro
Vi kom iväg redan vid åtta från Nordmaling och var framme i Örebro vid halv fem. Vi hade bara stannat för att tanka i Gnarp samt lunch i Valbo utanför Gävle. Framme i Örebro hade jag bokat en av mina innestående bonusnätter eftersom jag har bott en hel del på hotell senaste året.

Dag 2 – Torsdag 23/7 – Örebro -> Fjällbacka
Vaknar på hotellet i Örebro och åt en god frukost innan avresa mot Fjällbacka. Efter vägen passade vi på att göra några bensträckare, den första till Mariestad. Vi gjorde även en avstickare i Lidköping upp till Läckö slott bara för att vara riktiga turister men det var helt klar värt det! Fantastiskt fint!
Framme i Fjällbacka på eftermiddagen och checkade in på ett vandrarhem mitt i centrum och sedan middag med fina familjen Dahlroth. En bra dag!

Dag 3 – Fredag 24/7 – Fjällbacka
Idag är en resfri dag förutom en tripp till grannbyn Grebbestad samt ett stopp på det enorma varuhuset Sport shopping. Helén gick in och fyndade lite medan jag som avskyr sånna ställen lugnt stannade kvar på parkeringen…
På hemvägen åkte vi ner till Väddö hamn men han inte mer än ut ur bilen så öppnades himlen fullkomligen så det blev en snabbtitt bara.
Dagens höjdpunkt blev dock bestigningen av Vetteberget som ligger mitt i Fjällbacka, det är inte högt med mina norrländska mått mätt med sina 74 meter över havet, men det är 74 meter i stort sett rakt upp. Och utsikten är helt underbar, se bilderna nedan!

Dag 4 – Lördag 25/7 – Fjällbacka -> Göteborg
Packade ihop och åkte vidare mot Göteborg, tyvärr så var inte vädret med oss men vi åkte ändå kustvägen från Fjällbacka ner till Smögen och Kungshamn och sedan vidare till Göteborg. Första stopp blev en häftig anläggning ute i Säve – Aeroseum, en underjordisk fd militär berganläggning som numera tjänar som museum för flygfarkoster. Mycket trevligt stopp!
Incheckade på Grand Hotell Opera vid Nordstan nu ikväll och bara myser och tittar på regnet. En varning klass 1 för området är utfärdad, man befarar mellan 20 och 40 mm regn inatt.

Dag 5 – Söndag 26/7 – Göteborg
Då blev vi stadsturister! Efter en god hotellfrukost blev det Nordstans shoppingcenter på förmiddagen, ett bra val enligt Helén med tanke på den höga luftfuktigheten som rådde här då. En par timmar senare köpte vi dygnsbiljett på Västtrafiken och haffade första bästa spårvagn och gav och ut på tur! Vi hamnade på Universeum som är ett upplevelsecenter nära Liseberg, en fantastisk anläggning med djur och natur från Sverige och resten av världen. Bäst var en regnskog i flera våningar med djur, fåglar och klimat som var värt att uppleva. Tog en del bilder, se nedan!

Dag 6 – Måndag 27/7 – Göteborg
Stadsturistandet fortsätter i fina Göteborg. Vi klev upp och tog oss ut på en morgonpromenad direkt efter frukost och kom tillbaka till rummet strax efter halvfem. Vi började med att på egen hand utforska hamnen alla båtar som ligger där. Vi testade även paddorna och åkte en härlig tur runt kanalen samt i hamnen. Efter lite vila på rummet drog vi ut till Liseberg vid sextiden och hittade ett middagsställe där. Vandrade runt och kollade på alla attraktioner som finns där innan vi såg Lotta på Liseberg live. En bra dag!

Dag 7-8 – Tisdag 28/7 – Onsdag 29/7 – Torsby
Vi tackar för oss och lämnar Göteborg och styr kosan vidare mot Torsby i norra Värmland och en campingstuga som vi hyrt två nätter. Resan dit är ”bara” drygt 30 mil så det bör gå fort. Men vilka skitdåliga vägar GPS: en leder oss till, eller egentligen är det inte dennes fel utan beror på att det mest är 80-90 och tar en vansinnig tid. Väl framme fyller vi upp förråden på Coop Extra och checkar in. På kvällen är det grillafton med buffé och underhållning på campingen och vi äter gott och lär känna ett norskt par som vi hamnar till bord med. Dom väcker vårt intresse för geocaching så nu har vi en ny hobby! Här kommer några bilder!

Dag 9 – Torsdag 30/7 – Torsby -> Sundsvall
Resdag igen. Vi visste att det skulle bli en lång dag då det var drygt 50 mil som vi skulle klara av innan vi var framme i Sundsvall och det blev drygt! Vi höll på över sju timmar upp till Sundsvall så hotellsängen kändes väldigt skön när vi kom fram. Några bilder efter vägen!

Dag 10 – Fredag 31/7 – Sundsvall -> Hem till Nordmaling!
Äntligen hemresedag! Vi startade tidigt och hängde på låset på IKEA i Birsta för lite shopping. Vi klarade IKEA på 45 minuter, slå den! Efter nån runda på övriga butiker vände vi bilen norrut och vad är väl 20 mil när man kört drygt 200 redan! Sammanfattningsvis en mycket trevlig tripp även om vädret hade kunna vara lite roligare!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s