Ipad · Jobb

Varför Ipad – Mail

Alla som känner mig vet att jag gillar nya prylar och ny teknik. Pryltokig är väl ett ord som ligger nära till hands i alla fall om ni frågar min fru…

Jag var tidig med att köpa min Apple Ipad och har varit väldigt nöjd med den på alla sätt, speciellt efter uppdateringen till version 4 så att den klarar av multitasking, alltså att köra flera appar samtidigt. Jag använder den både i jobbet och på fritiden då jag i de allra flesta fall kan ersätta min normala bärbara dator med bara denna lilla skapelse. Den modellen jag har är utrustad med 32GB minne och har både trådlöst nätverk och mobilt internet inbyggt.

Jag rekommenderar att köpa en väska som skyddar den under transport och det finns ett stort urval av olika modeller och olika funktioner. Viktigast är att den skyddar skärmen då du inte använder den! Jag har själv köpt ett fodral med plats för visitkort, penna, papper och annat smått som man vill ha med sig.

Skärmdump av min iPad. Alla appar är grupperade och

dem jag använder mest i raden längst ner.

Jag tänkte visa några av de funktioner och appar som jag använder i kommande inlägg på bloggen men tänkte börja med att visa det som jag använder överlägset mest. Mailen!

Ipad mail

Jag jobbar som tekniker och har ett par olika mailadresser som jag håller koll på löpande och det är inga problem att hantera flera olika  mailkonton nästan oavsett vilka konton det rör sig om. Själv använder jag MS Exchange och Gmail. Man kan välja hur inkorgen i mailen ska se ut. Jag använder mest att se alla inkorgar i en sammanslagen inkorg.

I den övre delen väljer du vilken inkorg du vill se, i den nedre

delen kan du se undermappar till respektive konto!

Att skriva och svara på mail är en dröm om man jämför med att skriva i en telefon. Storleken gör att man får plats med ett stort tangentbord. Det är alltså inga problem att svara på ett mail även om det är en del text man måste skriva. Det känns ungefär som att skriva på en såndär mini-pc.

Även om man vänder paddan i vertikalt läge så fungerar det ändå bra att skriva.

Sammanfattningsvis kan nämnas att Ipad kan hantera och läsa de flesta vanliga bifogade filer. Det är ingen problem att öppna och läsa filer från officepaketet (både äldre och nyaste versionerna) och acrobatfiler.

Men finns det då inga nackdelar?

Jo, det gör det! Jag saknar en del funktioner som jag hoppas att Apple åtgärdar i kommande versioner av mjukvaran.

  • Stöd för att infoga bifogade filer. Det går att skicka filer men då måste man gå bakvägen och först välja den fil man vill skicka i en annan app och därefter välja att man vill skicka den med e-post.
  • Stöd för prioritering av mailen. Hög prioritet använder jag ofta då det är viktigt.
  • Stöd för läskvitton. Jag vill få välja om jag vill skicka ett läskvitto på de mail jag skickar. Dessutom skickar iPad automatiskt ett kvitto om mottagaren har begärt det vilket jag också tycker att man bör få välja själv.

Men förutom detta fungerar allt som en dröm!

Annons

En reaktion till “Varför Ipad – Mail

  1. Som teknikbög nr2 så håller jag med Uffe !
    Ny tacksam user av ipad2. Wifi å 3G håller mig ständigt uppkopplad .
    Många säljare mfl skulle klara sin arbetsdag betydligt bättre med en ”padda” jmf med bärbar pc.
    Bifoga filer skulle förenklas sen perfekt. En usb ingång för extern disk skulle underlätta,men dropbox hjälper långt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s