Ipad · Jobb

Varför Ipad – Wyse PocketCloud Pro

Jag fortsätter min lilla genomgång av de appar och funktioner som jag använder mest i min Ipad. Idag har turen kommit till Wyse PocketCloud Pro som är en programvara för runt hundralappen på AppleStore som man använder för att via Ipad komma åt andra datorer.  För mig som till stor del jobbar ute på fältet var det en väl investerad 100:ing!

Programmet eller appen använder jag för att komma åt vanliga datorer eller servrar hos kunder och på det egna företaget. Det hanterar de två vanligaste teknikerna för detta som är RDP (Remote Desktop Protocol) och VNC (Virtual Network Computing). Det handlar kort och gott om att komma åt skärm, tangentbord och mus på en dator med Internet anslutning samt såklart inställd för att detta ska fungera.

Programvarans startskärm innehåller en lista över de datorer som jag har lagt till. Man kan redigera och sortera listan utefter eget huvud och det är enkelt att anpassa varje dator med t.ex adress och inloggningsinformation. För att koppla upp till en dator klickar man bara på den.

Man kan konfigurera programmet att komma ihåg lösenord för datorerna men jag har av säkerhetsskäl valt att inte spara några lösenord direkt i programmet utan väljer att logga in separat på varje dator. Här ser ni inloggningsskärmen på en av mina Windows 7 datorer på kontoret.

Efter inloggning har jag tillgång till mitt vanliga skrivbord och kan jobba som vanligt. Lägg märke till den extra verktygsraden längst ner där man trollar fram skrivbord, multifunktionsmuspekare och andra verktyg. Självklart kan man välja att ha ”padden” i horisontellt läge istället, det är en smaksak!

Sammanfattningsvis en mycket bra app som jag använder dagligen. Ofta bara för korta inhopp för att byta ett lösenord eller starta om en tjänst eller vad det nu kan vara.

Det finns förutom denna app en del massa andra program som klarar av samma funktion men jag tycker att det är bra att ha det samlat i ett program.

Annons

En reaktion till “Varför Ipad – Wyse PocketCloud Pro

  1. Hej Ulf. Har nyligen köpt en iPad och sökt på vilket sätt jag bäst kommer åt min pc. Detta verkar ju vara det rätta alternativet, behövs VPN tunnel för att jobba säkert med denna Appen.
    Med vänlig hälsning,
    Jörgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s