Ipad · Jobb

Varför Ipad – Dropbox

Jag fortsätter min rundtur i min Ipad med Dropbox som är en sk. molntjänst som egentligen inte bara har med Ipad att göra men underlättar livet för oss som kör med såväl Ipad och Iphone. Dropbox är en tjänst som ger dig en lagringsplats på Internet där man kan lagra filer, bilder och dokument och ha dessa tillgängliga både i din vanliga dator, Ipad, Iphone och även via en vanlig webbläsare. Alltid uppdaterat och alltid tillgängligt och kanske bäst av allt är att det är gratis med ett filutrymme på 2GB data.

Appen för Dropbox i Ipad innehåller en läsare som klarar av officepaketets filer samt Adobe Acrobat men man saknar möjlighet att redigera filerna. Man kan enkelt skapa nya mappar och lägga ut filer som t.ex bilder från Ipad till Dropboxen. När du sedan loggar in på din vanliga dator på kontoret så ligger filerna uppdaterade i din dropbox på datorn.

Ett väldigt lätt sätt att ha med de filer man behöver över dagen kort sagt!

Är katastrofen eller Murphy eller nån av dom andra framme och datorn inte fungerar kan du komma åt filerna via vilken dator som helst med Internetanslutning. Logga bara in på http://www.dropbox.com så kommer du åt dina filer den vägen.

För mera information och registrering ta en titt på www.dropbox.com

Annons

2 reaktioner till “Varför Ipad – Dropbox

  1. Med försiktighet beträder jag en teknik som jag ännu inte förstår. Med din hjälp har jag nu laddat ner Dropbox och laddat upp några testbilder och en pdf-fil.
    Tack för hjälpen // Max ”piraten”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s