Ipad · Jobb

Varför Ipad – Aktivera lösenkod

Ett kort tips för dig med Ipad eller Iphone!

Aktivera funktionen med lösenkod på din enhet! Vad skulle hända om fel person får tag på din kära ägodel? Du kanske blir avstulen, tappar eller glömmer den någonstans och någon får tag på den. Den personen kommer åt all din data vilket i min värld är närapå en katastrof. Inte för att man har några väldiga hemligheter men om fel personer kan gå in och maila eller för den delen blogga i ditt namn kan bli helt fel.

Det är enkelt att aktivera:

Gå in under inställningar och allmänt så hittar du valen för Lösenkodlås som nån översättningsfreak har lyckats kalla det. Jag har valt att automatiskt låsa efter 5 minuter men man kan välja några olika tider eller direktaktivera.

Under inställningarna för själva koden har jag höjt säkerheten ytterligare genom att aktivera radering av all data och inställningar om fel kod anges mer än åtta gånger.

Höj säkerheten på era enheter men… Glöm inte bort koden!!!

Annons

En reaktion till “Varför Ipad – Aktivera lösenkod

 1. Det är nog bra att man aktiverar säkerheten på paddan. Naturligtvis har jag gjort det. Men mitt problem är inte om jag eventuellt skulle tappa bort paddan utan att få den att fungera.

  Jag tar ett exempel: jag köpte ett dyrt ordprogram genom iTunes (pages). Eftersom programmet var på över 20 meg var jag tvungen att ansluta paddan till datorn. Allt gick bra och programmet var utan anmärkning. Efter ett par dagar kraschade datorn.

  Efter att ha formaterat om burken och återinstallerat datorn (PC) fungerade inte kommunikationen mellan burk och paddan. Jag ringer då upp Appels support och förklarar problemet. Först fick jag den sämsta rådgivning som tänkas kan, sedan ville supportern att jag skulle betala in 700 kronor för att få vidare support i framtiden.

  Efter att ha gjort som supporten informerade mig om fungerar ingenting. Det dyra ordbehandlingsprogrammet går inte att överföra och här står jag nu. Jag behöver väl inte förklara varför jag skall sälja paddan eller kasta skiten i havet. För kan man inte få en produkt att fungera utan att betala 700 spänn är det billigare att göra sig av med skräpet innan man får hjärtsvikt.

  Nu vet jag att det finns andra ”läsplattor” än paddor. Nåt sånt blir det och aldrig mer en produkt från Apple. Med vänlig hälsning,
  Max Hobstig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s