Fritid

Måndag 3/9 jaktdag 1

Dagen startade redan vid halvfem i Gardsjönäs. Frukost och sedan leta fram allt man ska ha med sig. Självklart hade jag förberett och packat det mesta redan dagen före men det är konstigt att det alltid är nått som fattas…
Iväg och samling vid 8000 som platsen heter av någon anledning. Vi har väldigt många roliga namn på platser och pass men det är nog lika i de flesta lag.
20120903-215143.jpg

Pappa jaktledaren satte ut oss på pass. Vi jagade det största av våra områden idag, jag har ingen aning om hur många hektar det är men det är grymt stort. Våra sändare når inte ihop över området. Jag och min bror blev passgrannar och fick inviga två nya pass som vi rekade under midsommarhelgen.

20120903-215627.jpg
Ovan utsikten från mitt pass. Jag gillar egentligen inte vägpass men här går det som tur är ingen trafik och man hör bra. Nåväl, vi var på plats strax efter halvsex och det tog inte många minuter innan hundföraren meddelade att hunden tagit upp en älg och det var påväg rakt åt vårt håll. Det är en sjuk kick att höra när hunden kommer närmare och närmare. Ett tag var det bara runt 100 meter från min brors pass. Tyvärr drog det iväg åt helt fel håll och blev inget mera för oss… Jag gjorde upp eld för att värja mig från mygg och sviare.

20120903-215845.jpg
Vid lunchtid avbröts jakten och vi samlades för lunch och det visade sig då att i hade en älg att ta hand om. Jag hade inte hört något skott eller något om det på radion så det var såklart positivt. Efter en behövlig lunchpaus och kaffe kring elden tog vi hand om älgen och avrundade tidigt.

20120903-220921.jpg
Nu är klockan över 10 och den ringer 04:30 igen. Dags att sova!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s