Fritid

Tisdag 4/9 jaktdag 2

Revelj kl: 04:30, bara en sån sak hör inte till vanligheterna. Men efter att ha gnuggat ögonen och raplat sig ut på toaletten var man igång. Frukost och packning av säcken och sedan iväg vid 05:30 till samlingsplatsen som kallas 8000….

20120904-181701.jpg
Hundförare Hasse och jaktledaren Olle planerar hur hundförarna ska gå och hur vi passare ska placeras. Allt bygger på från vilket håll det blåser, om man gör fel så att vittring av oss människor driver in över området vi jagar innebär att älgen flyr från just den riktningen. Planeringen är A och O för att det ska lyckas. Sen är ju vinden, som ni vet, ganska ombytlig och kan vända väldigt fort så trots ett bra planeringsarbete kan det gå på tok ändå.

20120904-182243.jpg
Vi har en fantastisk medlem i vårt jaktlag. Staffan råkade ut för en sjukdom för ett antal år sedan men är tillbaka i skogen med oss trots rullstol (permobil) och personliga assistenter. Jakten ligger i blodet och då kan inget hindra honom för att vara med. Jag hoppas att jag själv skulle ha samma driv att kämpa mig tillbaka som Staffan gör.

20120904-183216.jpg

20120904-183254.jpg

20120904-183442.jpg
Dagens första pass blev tyvärr ett förbannat vägpass som jag hatar. Vårt jaktområde genomskärs av sorselevägen som går mellan E12 och Sorsele strax söder om Slussfors och det är ganska mycket tung trafik som passerar. Vägpass efter den vägen förstör väldigt mycket då man 30-45 sekunder före en lastbil kommer samt minst en minut efteråt inte hör ett dugg av vad som händer i terrängen. På de ställen där vi har vägpass går det inte att undvika men det är en pina.
Efter ca en timme på pass började det regna och det gör ju jakten lite sämre. Mitt i allt elände så kliver två fjolårskalvar upp på vägen drygt 200 meter ifrån mig, dom ställde sig mitt på vägen och jag siktade länge men valde att ta ner då avståndet kändes lite väl långt för min 6,5×55 som är den minsta kalibern för älg. Dessutom hade jag min pappa jaktledaren i skottriktningen, dock inte exakt i min kulbana och ytterligare 300 meter bort men jag valde ändå att hålla inne skottet. Ett skott man inte avlossat behöver man inte ångra…

20120904-184625.jpg
Efter en god lunch i jaktkojan satte vi ut för ett andra såt och regnet följde med såklart. Vi hade älg på gång men det lyckades inte idag tyvärr. En passgranne hade älg nära inpå så det blev rejält spännande ett tag men den lyckades hitta mellan oss andra.
Nu är jag tillbaka i stugan och vi har fixat tacomiddag och resten av kvällen går nog åt till att elda och torka upp kläderna efter dagen. Imorgon är det vilodag både för oss och framförallt för våra hundekipage som har jobbat hårt i två dagar!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s