Politik

Största övergreppet!

Jag är uppriktigt sagt förbannad och på allvar orolig över framtiden och utvecklingen i Nordmalings kommun efter det som hände igår. Jag vet inte om alla egentligen fattade vad som höll på att hända i kommunfullmäktige….

Förstå mig rätt, jag är vansinnigt glad och lättad över det beslut som tillslut fattade som innebär att en extern part ska granska hela BU:s verksamhet samt presentera de siffror som vi alla vill se angående den verkliga besparingen på att lägga ner byskolorna. För mig skulle jag vilja gå ännu längre och analysera hela den kommunala skattekistan då jag är säker på att man kommer att hitta många andra ställen att spara på, inte bara på BU.

Kommunens ekonomi borde vara som för oss alla dödliga, när det är tomt så är det tomt men med olika separerade budgetar och nämnder så är vi i det jag brukar likna vid ett kungarike med alltför många småprinsar. Total anarki råder och alla ser till sitt eget och gud nåde om det vi årets slut skulle finnas en krona kvar…

Åter till rubriken i mitt inlägg. Övergreppet!
Vid inledningen av varje kommunfullmäktige förrättas upprop och de beslutande förs in i protokollet. Om en ordinarie folkvald ledamot inte kan fullgöra sin plikt (Ja, det är faktiskt plikt) så ska en ersättare för denna eller denna protokollföras. Allt i demokratins anda.

Efter detta inledande upprop kunde man dock konstatera att det fanns en eller flera ”folkvalda ordinarie ledamöter” som satt som åhörare i publiken. När detta påpekades blev svaret från ordförande Gunnar Wiglöv att dessa av det egna partiet Socialdemokraterna blivit tillsagd att de inte skulle få tjänstgöra då de inte följde partigruppens beslut eller åsikt. Det man egentligen planerat att göra var att lägga munkavle på dessa folkvalda genom att inte låta dem genomföra det som dom enligt plikt ska göra.

Efter flera påtryckningar och först efter en paus fick då rätt ledamöter ta plats bland de beslutande.

Allt finns inspelat vilket gör att ni alla kan se detta om och om igen och verkligen tänka på vad som höll på att hända. Att man i de Socialdemokratiska partiet försöker tysta de som inte ställer upp på partiets linje utan väljer att höja sin röst för det man anser vara rätt.

Jag kommer att undersöka och överväga möjligheterna att anmäla hela majoriteten med Gunnar Wiglöv i spetsen för det grova övergrepp mot kommunallagen som de på allvar inför flera hundra deltagare försökte genomföra. Detta är ett grovt övergrepp mot demokratin!

Jag är slutligen mycket stolt över alla ledamöter i kommunfullmäktige som röstade för eller emot de beslut som lades fram i demokratisk ordning. För er som valde av avstå känner jag bara stark olustkänsla. Ni är usla!

Vart för oss nu detta beslut som fattades? Vad kommer att ske?
Efter att ha sett kommunstyrelsens ordförande Ulla-Maj Anderssons intervju ikväll på TV så inser jag att hon inte kommer att rätta in sig efter det beslut som fattats utan tillsammans med sina knähundar motarbeta den utredning som det beslutades om, de kommer att försvåra och förvanska på alla sätt som är möjligt och samtidigt göra sig av med de oliktänkande. I höst finns ingen som vågar säga emot.

Kalla mig dysterkvist ikväll men jag är beredd att ta striden! Är ni med?

Annons

8 reaktioner till “Största övergreppet!

  1. Absolut är det det! Jag hoppas att det blir en full genomlysning av vart pengarna tar vägen. Jag skulle, som jag skrev, vilja gå ett steg längre och se över hela kommunens ekonomi. Det måste finnas massor att spara på!

 1. Jätte bra skrivet! Hur gör vi nu för att detta inte ska få ske? Vad kan vi/jag som enskild person göra?

  1. Hej Eva och tack!
   Ja, jag har funderat en hel del på detta och den enda möjligheten som jag ser det är att via våra politiker kräva att vi gör denna genomlysning av ekonomin öppet och att den utredare som tillsätts får i sin uppdragsbeskrivning att inte bara analysera de siffror som kommer inifrån kommunen utan även tar in byagruppernas egna beräkningar.

   När det gäller Socialdemokraterna i Nordmaling finns det inget att göra förutom att fortsätta prata, blogga, och på andra sätt visa hur fel det dom gör är!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s