Politik

Vansinnig vecka på många sätt

Vecka 45 år 2013 kommer för mig, och säkert många andra, minnas som en av de mest vansinniga på mycket länge. Jag tänker såklart på alla vansinnigheter som skedde under kommunfullmäktige där majoriteten valde att lägga ner tre av kommunens fyra byskolor. Som om inte det beslutet var dåligt nog så väljer man att genomföra det redan till nästa termin.

Bakgrunden till beslutet är enligt majoriteten för att få budgeten i balans men man vägrar att svara på alla frågor som föräldrar, bybor, opposition vill och kräver svar på. Varför var det så bråttom att genomföra detta? Varför kunde inte detta få ske i demokrati och i samråd med alla drabbade?

När jag satte mig ner för att skriva detta inlägg hade jag tänkt spy ut mig all den galla jag känner mot de politiker som jag vet ligger bakom detta. Jag har, som många av er redan vet, gjort detta vid upprepade tillfällen genom åren men utan märkbart resultat. Jag är fruktansvärt arg och besviken på hur dom hanterar den makt som deras väljare har gett den. Det som har hänt är så fruktansvärt fel och jag hoppas att dom innerst inne förstår det.

På Facebook och bland många av mina vänner som bor i någon av de drabbade byarna är uppgivenheten total och många säger att man inte kommer att bo kvar i sin by efter det som hänt och det är tyvärr precis det som kommer att hända när byskolorna försvinner. Jag vet inte hur många som väljer eller kan flytta då det troligen kommer bli svårt att sälja sitt hus. Vem vill slå rot och köpa hus i en by där skolan ska läggas ner? Så de som redan bor i byn kanske måste bli kvar men vem vill flytta in? Har något utrett det? Vilka konsekvenser leder det till?

Nåväl, en anmälan till förvaltningsrätten och namnlistor är insamlade och mycket annat är på gång så det sista ordet kanske inte är sagt än ändå eller?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s