Försvarsmakten · Fritid · Jobb · Politik

Tio snabba om året 2014

Här kommer min egen tio-i-topp lista över året som har gått.
Att summera ett år trodde jag skulle vara den enklaste saken i världen. Vaddå ett år 12 månader, 52 veckor, 365 dagar, 8760 timmar eller 525600 minuter är väl ingen match alls men tro mig, det är det. Testa själv att ta fram dina egna tio-i-topp händelser från året som snart är till ända….

 • Brorsonen Gustav
  Min älskade brorson Gustav fyllde ett år samma år som jag fyller 41. Och på självaste födelsedagen passar han glatt på att helt plötsligt kunna gå hur bra som helst. Han han förvisso övat runt möbler om med stöd länge men han tänkte väl att det är lättare för alla att komma ihåg ett enda datum… Det är ju ändå min brorsson!
 • Valresultatet i Nordmaling 2014
  En så underbar seger för Centerpartiet och för ettan på listan Madelaine Jacobsson som fick mest personröster och blev kommunalråd i Nordmaling. Henne tycker jag mycket om och önskar all lycka på färden. Jag vet att Nordmaling kommer att utvecklas och på ett nytt sätt att ses både i media men framförallt för alla som bor i kommunen.
 • Dialect IT 2.0
  Företaget har satsat stort på IT tjänsterna under året inför vad som händer under 2015. Teknikerledet har fått första rundan för att vara beredda på vad som kommer och jag lovar att vi kommer att synas mera på IT arenan under året som kommer. Vi har under slutet på året gått från att vara en närmast ”who-is-this” i IT-Sverige till ett av de sex första företaget i europa att bli guldpartner till Microsoft när det gäller molntjänster. Min egen insats har varit blygsamma två MCP certifikat men totalt med personal över hela landet från Malmö i söder till Umeå i norr så täcker vi en stor del av ytan. Kedjan har snäppt upp till IT 2.0!
 • 40-åringar firade
  Jag fyllde förvisso 40 år under under 2013 men den magiska festen förflyttades till början på detta året och är därför väl värt ett omnämnande på min tio-i-topp lista och visst blev det fest… Tack alla som var med!
  Även min älskade Helén passade på att fira sin dag under detta året och det blev en minst lika lycka fest som jag hade.
 • Badrummet
  Känns kanske som en udda milstolpe på denna listan men för oss var det verkligen inte det. Det börja i moll med en vattenskada från en toalettstol som tydligen under en längre tid på baksidan läckt sådär lite och lagom så man inte skulle reagera på det och när man väl såg det var det för sent… Men det positiva var att det faktikst blev av med att renovera. Vi är grymt nöjda med resultatet och vår motto är efter detta: – Mer golvvärme åt folket!
 • Passat Alltrack
  I februari fick jag min nya arbetskompis! En Passat Alltrack som går som en gud i bokstavligt talat alla väder och underlag. Drift på alla fyra hjulen och proppad med alla andra finesser som man bara kan önska sig. Jag har hunnit men ett par tusen mil sen vi först träffades och jag bara trivs! Tack Dialect för den jobbarkompisen!
 • Kulturhuvudstaden Umeå
  Jag känner mig stolt över Umeå som under året har varit kulturhuvudstad med allt som det har inneburit. Tyvärr har jag själv lyckats missa massor av det jag hade tänkt att kika på under året men det skyller jag på Alltracken ovan… Det jag är mest irriterad över är att jag inte kunde åka till Hälge Gård och uppleva opera i fårhuset men tydligen blir det möjligheter under 2015 igen och då tänker jag inte missa igen…
  Invigningen missade jag dock inte, det var en mäktig upplevelse med så otroligt mycket folk från REX och ner mot älven, det är nog en one-in-a-lifetime grej och jag är glad att jag var där tillsammans med god vänner! Vi smugglade in en termos god och varm choklad väl spetsad med Amaretto…
 • Krigsförbandsövning (KFÖ)
  Jag har varit delaktig i hemvärnet sen jag muckade från lumpen och har gått det man kallar ”den långa vägen” hos myndigheten med kompletteringsutbildningar och befattningsutbildningar och var med att skapa det moderna hemvärnet som idag är en del av det nationella skyddsstyrkorna som är till för Sveriges territoriella försvar.  Vi har gått från ett regelrätt ”hemvärn” till att bli en stor del av landets interna militära beredskap och ett förstklassigt stöd till samhället vid påfrestningar civilt som naturkatastrofer och eftersök.
  I år tillägnande vi vår årliga KFÖ till att tillsammans med Försvarsmakten fira minnet av Gumboda Hed 250-år!
 • Mamma Pension
  Min fina mamma Anna-Märta fick pension i sommar så nu är både mamma och pappa pensionärer och får göra som dom vill!
 • Värmeböljan sommaren 2014
  Sist men inte minst! Vilken andra semesterperiod det var i sommar… Gissa vem som hade fått första perioden i år?

Gott Nytt År!!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s