Politik

(S)vagt av Socialdemokraterna i Nordmaling

En vecka senare…
Tror ni att någon från Socialdemokraterna i Nordmaling har kommenterat eller svarat på min blogg från förra fredagen?
Nä exakt, inte ett enda svar eller kommentar från någon i partitoppen. Nu kan det ju faktiskt vara så att någon har skickat mig ett e-mail om det men det kan ju ha hamnat till fel mottagare, vad vet jag… Däremot kan jag konstatera av kommentarer, mail, sms och samtal att jag inte har haft fel i det jag skrev vilket känns bra!
Socialdemokrater i Nordmaling, jag väntar fortfarande på ett svar!

Stämningen i Nordmaling
Just nu upplever jag att kommunen är i ett vakuum och inget händer, inte på ytan i alla fall. Det är ett bedrägligt lugn men troligen beror det på att man försöker få det hela att lugna ner sig och vissa kanske vill att saker ska glömmas bort. Enligt vänner som besökt kommunkontoret så är stämningen så tät där att de flesta håller sina dörrar stängda. Jag förstår hur det måste vara att jobba på det kontoret under rådande förhållande och jag tycker verkligen synd om alla tjänstemän.
Jag jobbar både åt privatpersoner och företagare och såklart så är denna politiska sandlåda det första och nästan det enda som avhandlas på kaffepauser och folk i allmänhet är oroliga för det som sker. En tydlig trend är också att väldigt många är rädda för att uttala sig offentligt om detta. Man är rädda för att man ska få känna på kommunalrådets brinnande vrede om man motsätter eller ifrågasätter det som händer. Jag är förvånad över att så många känner sig hotade men det kanske finns fog för en viss rädsla? Jag kan förstå att företag som är leverantörer till kommunen känner så av rädsla för sin egen verksamhet.
Om så många är rädda bland vanligt folk, hur ska det då vara att som partikamrat försöka göra sin röst hörd?

Ytterligare avhopp
Under veckan har ytterligare en Socialdemokrat hoppat av politiken och enligt Västerbottensnytt säger den avhoppade såhär: ”Agneta Nygren säger till Västerbottensnytt att hon inte kan stå för eller försvara det som händer i socialdemokraterna i Nordmaling. Agneta Nygren lämnar sin plats omedelbart och dessutom ordförandeskapet i Öre-Håknäs S-förening” Läs artikeln här
Väldigt tråkigt att Agneta hoppat av politiken men samtidigt tycker jag att hon har bra mycket mera ryggrad än många andra sossar. Jag väntar fortfarande på att någon av sossarna i kommunstyrelsen gör en liknande manöver som Vänsterpartisterna har gjort, alltså gå emot partiet och röstar emot sossarna. på det sättet skulle den här historien kunna få ett snabbare slut än valen 2014 som det ser ut idag.  Att Agneta hoppas av allt med omedelbar verkan innebär tyvärr endast att partiet och kommunalrådet tillsätter ytterligare en med strama tyglar.
Jag undrar hur partigruppen inom (S) uppfattar detta avhopp och även tidigare avhopp?

Om att leva som man lär
Jag sökte på Internet och hittade denna hemsida http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Arbetarekommuner/Nordmaling/Var-politik/Viktiga-fragor-for-Ulla-Maj/Demokrati/  där man bland annat kan läsa om kommunalrådets syn på demokrati som jag tycker var intressant. ”Jag vill ha en politik fri från: kränkningar, mobbing och lögner”
Om man sätter in detta i sitt sammanhang om vad som just nu utspelas i kommunen så tycker jag att partiet bör revidera detta så att det bättre passar in i den politik man verkligen för idag.

Omröstning
Kul om du som läser svarar på nedanstående frågeställning!

Annons

2 reaktioner till “(S)vagt av Socialdemokraterna i Nordmaling

  1. Ojojoj vad sker egentligen där du bor??
    Du få bli en aktiv politiker och styra upp saker och ting! 😉 Eller du kanske redan är det men i ett annat parti??

    1. Vad som sker i Nordmaling är att diktatur har återinförts med vårt sittande kommunalråd. Det finns så otroligt mycket att blogga om i det här ämnet men man måste ju hinna med å jobba emellanåt…. Och jag var tidigare sosse men nu är jag politisk vilde….
      Nä, men seriöst är jag inte aktiv alls politiskt och har inte varit det. Jag är en fattig egenföretagare som tycker att sittande majoritet missbrukar sin makt och förstör den kommun jag är verksam i. Jag är riktigt förbannad….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s