Politik

En (S)orgens jävla dag idag

Idag har det varit en riktig skitdag. Allt började bra på morgonen med en snabb resa till norr om Bjurholm och en kund som hade problem med sitt system. På väg hem från detta morgonuppdrag möttes jag av beskedet att Magnus Haglund hade sagt upp sig från Nordmalings kommun. Ett besked som från början gjorde mig riktigt bekymrad och bestört. Väl hemma i Nordmaling igen och en snabb genomgång av läget insåg jag att sossarna hade köpt ut Magnus till ett ännu okänt belopp. Det ryktas om en årslön och det är väl det minsta man skulle gå med på i Magnus fall. Kompetent och bra på alla sätt men inte i smaken på vårt avskyvärda kommunalråd Ulla-Maj Andersson.

Jag vill bara gratulera Magnus till en bra förhandling och förhoppningsvis lite plåster på såren för all skit han har fått utstå under sin tid sedan sossarna övertog makten i Nordmaling. Jag menar verkligen detta, han är värd ett fett avgångsvederlag för det ska svida att på felaktiga och falska grunder avsätta en hög chef. Jag har haft förmånen att lära känna Magnus lite genom de gemensamma styrelseuppdrag där vi har träffats och jag har hela tiden uppfattat honom som en mycket bra person med goda idéer om kommunens väl och ve. Jag är mycket ledsen för att han inte fick möjligheten att fortsätta sitt påbörjade verk här i kommunen. Tack för den tid du var kommunchef Magnus!

Med det sagt växer bara vreden över hur allt detta har hanterats. Jag har pratat med många personer med insyn på båda sidor i denna sandlåda och när man får klart för sig hur det mesta ligger till blir jag bekymrad över det som blir kvar efter att Magnus nu slutar som chef. Jag har uppgifter som är säkra på att vissa skitdåliga tjänstemän i kommunen anmält att dom upplevt sig mobbade av Magnus och sak skälet har varit att Magnus som chef ifrågasatt att dom på arbetstid åkt till Umeå för att utföra privata ärenden på arbetstid. När Magnus då har konfronterat detta har man upplevt att man blivit mobbad…. Vad är det för värld en del människor lever i? Vilken arbetsgivare skulle tillåta att man på arbetstid åker fem mil för att uträtta privata ärenden? Det här är bara ett av många saker som jag har fått berättat för mig. Har ni andra åsikter hoppas jag att ni kommenterar! Det har varit väldigt tunt med sådana än fast jag vet att många läser det jag skriver.

Jag har hittills trots väldigt många uppmaningar bett om svar från majoritet på några frågor från mig som en vanlig medborgare men jag har ännu inte fått nått svar. Ulla-Maj, du ringde ju upp mig angående nått på facebook, kan du inte ringa upp mig igen och berätta för mig som medborgare och skattebetalare hur mycket det kostade att lösa ut Magnus. Du har ju mitt nummer sen senast du ringde!

När du ändå räknar på ovanstående fråga kan du även slipa på formuleringen på varför du/ni inte hade förtroende för honom. Det är en fråga som jag verkligen skulle vilja ha svar på. Men det lär väl jag och många med mig få fundera vidare på antar jag. Du vet väl Ulla-Maj att om man betalar för att folk ska hålla käften så är skälet inte så viktigt va? Har du flera lik i din garderob som vi kanske borde ta fram och damma av…. Jag anser att sekretess bör hållas men inte till inte vilket pris som helst. Du vet vad jag menar Ulla-Maj.

Ni andra sossar i den innersta kretsen. Jag har förstått att ni har tittat igenom klippen på TV om demonstrationen och genomfört en riktig åsiktsregistrering. Jag tycker att det är bra att ni gör det för alla dom som ni ser demonstrera är emot ert hanterande av Magnus Haglund. Ta er en rejäl titt och räkna igenom antalet som vågar visa sig och stå för det dom tycker. Av vad jag hört så vart det dubbelt upp om er årliga demonstration. Säger det inte en hel del eller ser ni inte? Allt fru Andersson fått en massa kryss måste bara bero på att hon delat ut i förhand ikryssade sedlar på nått äldreboende eller nått liknande. Men hur ska vi efter utlösen av Haglund nu ha råd med bra vård?
Nu har ni fått som ni ville och blivit av med Haglund, vad är nästa steg, när ska ni vakna? Jag känner ju många er personligen och jag måste få säga att jag är väldigt besviken på er. Riktigt besviken!

Men gjort är nu gjort och Magnus kommer nu att gå vidare till en ny arbetsplats, jag tror nog att han innan sommarsemestern har ett nytt jobb och det är han verkligen värd. Men vad är nästa steg här i kommunen?
Jag förutsätter att man nu genast tar fram Previas utredning och påbörjar arbetet med att utreda situationen för de tjänstemän som är kvar på kommunkontoret. Ulla-Maj. visst ser du till och ger någon uppgiften att påbörja detta genast?

Tyvärr så kommer inget att ske med denna utredning precis som tidigare, visste ni förresten att Ulla-Maj själv beställde en liknande utredning under sin senaste mandatperiod som kommunalråd. Den blev klar och stämplades in men sen har ingen sett den. Jag undrar om man inte skulle ta fram den igen och jämföra med den som Previa gjorde under våren 2011. Undrar vart den tog vägen? Ulla-Maj, det kan du också meddela då du ringer mig!

Jag har massor av mera att skriva om men jag stoppar där för ikväll men jag vill verkligen ha er läsares åsikter om det jag skriver. Och Ulla-Maj, jag har telefonen påslagen om du nu utifall skulle våga ringa…

Ett sista statement: Jag ligger inte bakom någon Gadaffigrupp på facebook och jag har inte affiscerat med detta på samhället heller. Jag skriver under mitt riktiga namn på min egen blogg. Om även ni sossar vågade skriva era egna namn på VK och folkbladets hemsida när ni kommenterade kunde ni få direkta svar av mig. Skit på er!

Trevlig helg till er alla och främst till Magnus Haglund!
Semper Fi soldier!

Annons

2 reaktioner till “En (S)orgens jävla dag idag

  1. ja, ett svar från sossarna hade varit intressant, men verkar som de fegar ur när det gäller fakta 🙂
    En tidigare arbetsmiljöutredning som bara verkar hamnat i papperskorgen? Är det ett mönster från någon som inte vill se sig i spegeln, eller kan det vara så att Previas utredning KOMMER hanteras nu? Ska bli intressant och se om de vågar ta i tu med verkliga problem….
    Semper Fi!!!!!

  2. I ett inlägg på din FB sida skriver A Hammar ”Jag tycker att det spekuleras för mycket. Det är tydligen så att det som står i media är SANNINGEN för väldigt många Nordmalingsbor…” För mig som väljare är det här väldigt skrämmande tanke, ska inte jag kunna genom att följa VF, VK, SVT, TV4, SR, Expressen och Aftonbladet eller annan förekommande media ha möjlighet att få en god översikt över vad som sker i mitt närområde? Å genom att läsa, se och höra de flesta nyhetskanaler inte få en kritisk granskad berättelse. Att samtliga media ska vara korrupta och visa på något annat än sanningen? Vad skulle i så fall vara syftet med denna förvanskning av sanningen, vad skulle alla dessa media och deras journalister vinna på att visa en korrupt bild av Nordmaling och dess politiker?
    Som sagt, för mig som väljare är det här en skrämmande information, för hur ska jag nu kunna ta ställning till nästa val? Hur ska jag veta vilken politiker som jobbar för det jag tycker är viktigt i den här kommunen? I alla fall inte genom att följa nyhetsflödet… eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s